JADŁOSPIS

Zapraszamy na pyszne jedzenie. Kucharz serwuje same zdrowe i smaczne potrawy 🙂

Znalezione obrazy dla zapytania KUCHARZ

ROK SZKOLNY 2018/2019

PAŹDZIERNIK

Poniedziałek 1.10

Śniadanie: Bułka z masłem(55g) i dżemem (60g), zupa mleczna z płatkami czekoladowymi(250ml), herbata(250ml). (1,7)

II śniadanie: Marchewka.

 Obiad: Zupa grysikowa z kalafiorem(250ml), ziemniaki(200g), kotlet mielony(60g), marchewka z groszkiem(40g), kompot(150ml). (1,9)

 Podwieczorek: Jeżyki (jabłka nadziewane dżemem i serkiem waniliowym z paluszkami)(100g). (1,7)

 

Wtorek 2.10

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), wędliną wieprzową i pomidorem(60g), kakao(250ml). (1,7,10)

II śniadanie: Śliwka.

Obiad: Barszcz biały na kiełbasie zabielany z jarzynami(250ml), ryż w sosie truskawkowym(300g), kompot(150ml). (1,7,9)

 Podwieczorek: Baton zbożowy(100g). (1)

 

Środa 3.10

Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), pastą z parówki i ketchupem(60g), kakao(250ml). (1,7,9)

II śniadanie: Kalarepa.

 Obiad: Rosół z makaronem, jarzynami i pietruszką zieloną (250ml), ziemniaki(200g), kotlet z piersi z kurczaka(60g), mizeria(40g), kompot(150ml). (1,3,7,9)

 Podwieczorek: Kisiel z chrupkami kukurydzianymi(100g). (1)

 

Czwartek 4.10

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), wędliną drobiową i rzodkiewką(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250ml). (1,7,9)

II śniadanie: Winogron.

 Obiad: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami(250ml), makaron(200g), strogonow ze schabu(60g), kompot(150ml). (1,3,7,9)

 Podwieczorek: Pączki arabskie(100g), kakao(150ml). (1,7)

 

Piątek 5.10

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem(55g) i pastą z makreli wędzonej(60g), bawarka(250ml). (1,4,7)

II śniadanie: Ogórek zielony.

Obiad: Zupa burakowa zabielana z ziemniakami i jarzynami(250g), pierogi ruskie z cebulką(300g), kompot(150ml). (1,7,9)

Podwieczorek: Jogurt owocowy(100g). (7)

 

 Poniedziałek 8.10

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi(250ml), bułka z masłem(55g) i dżemem(60g), herbata(250ml). (1,7)

 II śniadanie: Marchewka.

 Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami i jarzynami(250ml), spaghetti(300g), kompot(150ml). (1,9)

 Podwieczorek: Owocowy raj z sosem czekoladowym(100g). (1)

 

Wtorek 9.10

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), serem żółtym i pomidorem(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250ml). (1,7)

 II śniadanie: Śliwka.

 Obiad: Zupa porowa z grzankami i jarzynami(250ml), ziemniaki(200g), kotleciki z piersi kurczaka z pieczarkami i serem(60g), surówka z czerwonej kapusty(40g), kompot(150ml). (1,9)

 Podwieczorek: Tosty(100g), herbata owocowa(150ml). (1)

 

Środa 10.10

Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), szynką z pasieki i ketchupem(60g), kakao(250ml). (1,7,9)

 II śniadanie: Rzodkiewka.

 Obiad: Zupa pieczarkowa zabielana z ziemniakami i jarzynami(250ml), kluski na parze w sosie truskawkowym(300g), kompot(150ml). (1,7,9)

 Podwieczorek: Banan z delicjami(100g). (1)

 

Czwartek 11.10

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), szynką drobiową i papryką czerwoną(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250ml). (1,7,9)

 II śniadanie: Jabłko.

 Obiad: Zupa groszkowa zabielana z ziemniakami i jarzynami(250ml), gulasz z kaszą jaglaną(300g), buraki(30g), kompot(150ml). (7,9)

 Podwieczorek: Deser grysikowo-waniliowy(100g). (1,7)

 

Piątek 12.10

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem(55g) i twarożkiem na słodko(60g), herbata(250ml). (1,7)

 II śniadanie: Kalarepa.

 Obiad: Zupa krupnik z jarzynami i pietruszką zieloną(250ml), ziemniaki(200g), ryba(100g), surówka z kiszonej kapusty(30g), kompot(150ml). (1,4,9)

 Podwieczorek: Rogaliki własnego wyrobu nadziewane marmoladą i soczek owocowy(100g). (7)

 

WRZESIEŃ

Poniedziałek 03.09

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), serkiem białym i rzodkiewką(60g), herbata(250ml). (1,7)

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i jarzynami(250ml), ryż w sosie truskawkowym(300g),       kompot(150ml). (1,7,9)

 Podwieczorek: Kanapka mleczna(100g). (1,3,7)

 

Wtorek 04.09

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), szynką wieprzową i pomidorem(60g), kakao(250ml). (1,7,10)

Obiad: Rosół z makaronem, jarzynami i pietruszką zieloną(250ml), ziemniaki(200g), kotlet z piersi kurczaka(60g), mizeria(30g), kompot(150ml). (1,3,7,9)

 Podwieczorek: Arbuz(100g), ciasteczka zbożowe(100g). (1)

 

Środa  05.09

Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), serem żółtym i papryką(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250ml). (1,7,9)

 Obiad: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami(250ml), kasza jęczmienna(200g), gulasz(100g), ogórki kiszone(40g), kompot(150ml). (1,7,9)

 Podwieczorek: Rogal z masłem(100g), kakao(150g). (1,7)

 

Czwartek 06.09

 Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym(60g), kakao(250ml). (1,7,9)

 Obiad: Zupa pomidorowa zabielana na rosole z ryżem i jarzynami(250ml), ziemniaki(200g), jajko w sosie koperkowym(60g), surówka z pomidora i cebuli(40g), kompot(150ml). (1,3,7,9)

 Podwieczorek: Racuchy z jabłkiem(100g), sok owocowy(150ml). (1,7)

 

Piątek 07.09

 Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), pastą rybną, jajkiem i ogórkiem konserwowym(60g), bawarka(250ml). (1,3,4,7)

Obiad: Zupa kartoflana zabielana z jarzynami (250g), łazanki (300g), kompot (150ml). (1,7,9)

Podwieczorek: Jogurt owocowy (100g). (7)

 

Poniedziałek 10.09

 Śniadanie: Zupa mleczna z chrupkami kukurydzianymi(250ml), bułka z masłem(55g) i dżemem(60g), mleko(250ml). (1,7)

 II śniadanie: Marchewka.

  Obiad: Kapuśniak zabielany na rosole z ziemniakami i jarzynami(250ml), spaghetti(300g), kompot(150ml). (1,7,9)

 Podwieczorek: Sałatka owocowa w sosie czekoladowym(100g). (7)

 

Wtorek 11.09

 Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), wędliną i papryką(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250ml). (1,7,9)

 II śniadanie: Śliwka

 Obiad: Zupa ryżowa na rosole z jarzynami i pietruszką zieloną(250ml), ziemniaki(200g), kotlety mielone(60g), buraki(40g), kompot(150ml). (1,3,9)

 Podwieczorek: Kisiel z chrupkami  kukurydzianymi(100g). (1)

 

Środa 12.09

 Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), pastą mięsną i ketchupem(60g), kakao(250ml). (1,3,7)

 II śniadanie: Ogórek zielony.

 Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami i jarzynami(250ml), makaron w sosie pieczarkowo-śmietanowym z kurczakiem(300g), kompot(150ml). (1,7,9)

 Podwieczorek: Paluszki i koktajl truskawkowy(100g). (1,7)

 

Czwartek 13.09

 Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), wędliną i pomidorem(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250ml). (1,7,9)

 II śniadanie: Jabłko.

 Obiad: Zupa szpinakowa zabielana na rosole z jarzynami(250ml), ziemniaki z pieczenią wieprzową(300g), surówka z białej kapusty(30g), kompot(150ml). (7,9)

 Podwieczorek: Deser grysikowo-waniliowy(100g). (1,7)

 

Piątek 14.09

 Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem(55g) i twarożkiem na słodko(60g), herbata(250ml). (1,7)

 II śniadanie: Rzodkiewka.

 Obiad: Zupa grysikowa z groszkiem ptysiowym(250ml), ziemniaki(200g), ryba(100g), surówka z kiszonej kapusty(30g), kompot(150ml). (1,4)

 Podwieczorek: Gruszka z musem malinowym(100g).

 

Poniedziałek 17.09

 Śniadanie: Bułka z masłem(55g) i miodem (60g), zupa mleczna z płatkami czekoladowymi(250ml), herbata(250ml). (1,7)

 II śniadanie: Marchewka.

 Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z ziemniakami i jarzynami(250ml), kasza jaglana(200g), klopsy w sosie pomidorowym(60g), surówka z kapusty pekińskiej(40g), kompot(150ml). (1,7,9)

 Podwieczorek: Banan(100g).

 

Wtorek 18.09

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), wędliną drobiową i ogórkiem zielonym(60g), kakao(250ml). (1,7,10)

II śniadanie: Mandarynka.

Obiad: Zupa krupnik z jarzynami i pietruszką zieloną(250ml), ziemniaki(200g), kotlet schabowy(60g), sałata lodowa ze śmietaną(30g), kompot(150ml). (1,3,7,9)

 Podwieczorek: Gruszka z musem malinowym(100g).

 

Środa  19.09

 Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), pastą z sera żółtego i pomidorem(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250ml). (1,7,9)

II śniadanie: Papryka świeża.

 Obiad: Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym(250ml), ziemniaki(200g), pieczeń z indyka(60g), fasolka szparagowa(40g), kompot(150ml). (1,7,9)

 Podwieczorek: Galaretka owocowa(100g).\

 

Czwartek 20.09

 Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), kiełbaski śląskie z ketchupem(60g), kakao(250ml). (1,7,9,10)

II śniadanie: Śliwka.

 Obiad: Rosół z lanymi kluskami, jarzynami i pietruszką zieloną(250ml), kopytka polane bułką tartą z masłem (300g), surówka z marchewki i jabłka(40g), kompot(150ml). (1,3,7,9)

 Podwieczorek: Ciasto drożdżowe (wypiek własny)(100g), kakao(150ml). (1,7)

 

Piątek 21.09

 Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), rybą w pomidorach(60g), bawarka(250ml). (1,4,7)

II śniadanie: Rzodkiewka.

Obiad: Zupa grochowa na wędzonce z ziemniakami(250g), makaron z serem(300g), kompot(150ml). (1,7,9)

Podwieczorek: Budyń z sokiem malinowym(100g). (7)

 

 Poniedziałek 24.09

Śniadanie: Zupa mleczna z chrupkami kukurydzianymi(250ml), bułka z masłem(55g) i serkiem waniliowym(60g), herbata(250ml). (1,7)

 II śniadanie: Jabłko.

 Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami i jarzynami(250ml), placki ziemniaczane ze śmietaną (300g), kompot(150ml). (1,7,9)

 Podwieczorek: Arbuz z ciastkami zbożowymi(100g). (1)

 

Wtorek 25.09

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), kiełbasą szynkową i ogórkiem zielonym(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250ml). (1,7,9)

 II śniadanie: Papryka czerwona.

 Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i jarzynami(250ml), naleśniki z serem(300g), kompot(150ml). (1,7,9)  

 Podwieczorek: Galaretka owocowa(100g).

 

Środa 26.09

Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), pastą jajeczną ze szczypiorkiem(60g), kakao(250ml). (1,3,7)

 II śniadanie: Kalarepa.

 Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem i jarzynami(250ml), ziemniaki(200g), nuggetsy(60g), kapusta zasmażana(40g), kompot(150ml). (1,3,9)

Podwieczorek: Drożdżówka i soczek owocowy(100g). (1,7)

 

Czwartek 27.09

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), szynką kopconą i pomidorem(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250ml). (1,7,9)

 II śniadanie: Mandarynka.

 Obiad: Zupa ryżowa na rosole z jarzynami i pietruszką zieloną(250ml), bigos z ziemniakami(300g), kompot(150ml). (7,9)

 Podwieczorek: Mus marchewkowo-jabłkowy(100g).

 

Piątek 28.09

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem – kanapki ekologiczne(115g), bawarka(250ml). (1,7)

 II śniadanie: Ogórek zielony.

 Obiad: Zupa pomidorowa zabielana na rosole z ryżem i jarzynami(250ml), ziemniaki(200g), ryba(100g), surówka z kiszonej kapusty(30g), kompot(150ml). (1,4)

 Podwieczorek: Jogurt naturalny z posypką czekoladową(100g). (7)

 



ROK SZKOLNY 2017/2018

JADŁOSPIS OD 24.05.2018 DO 5.06.2018

22.05 WTOREK

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), szynka wieprzowa, pomidor, ogórek zielony(60g),

                    kawa zbożowa z mlekiem(250g). (1,7,9)                     

       obiad: Zupa grysikowa na rosole z kalafiorem i jarzynami(250g), kotlet drobiowy(60g),

                   ziemniaki(200g), mizeria(40g), kompot truskawkowy(150g). (1,7,9,10)

podwieczorek: Budyń na mleku z sokiem malinowym(100g). (7,8)

 

23.05 ŚRODA

Śniadanie: Chleb graham z masłem(55g), pasta mięsna, rzodkiewka, papryka czerwona(60g),

                    kakao(250g). (1,7)

      Obiad: Zupa szczawiowa zabielana na rosole z jarzynami i ziemniakami(250), fasolka po

                    włosku z ryżem i fasolą czerwoną(300g), kompot jabłkowy(150g). Jabłko. 

                     (1,9,10)

podwieczorek: Banan(100g).

 

24.05 CZWARTEK

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), szynka drobiowa, sałata zielona

                    i szczypiorek(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250g). (1,7,10)

     obiad: Zupa kartoflana na rosole z jarzynami(250g), naleśniki z serem,

                 brzoskwinia(300g), kompot gruszkowy(150g). (7,9,10)

podwieczorek: Jabłecznik z bezą(100g) – wypiek własny. (3)

 

25.05 PIĄTEK

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem(55g), twarożek ze szczypiorkiem(60g),

                   bawarka(250g). Gruszka. (1,7)

     Obiad: Zupa pomidorowa na rosole ze śmietaną, makaronem i jarzynami(250g), filet

                  rybny(60g), ziemniaki(200g), surówka z kapusty kiszonej(30g), kompot

                   wieloowocowy(150g). (3,9,4,10)

podwieczorek: Jogurt owocowy(100g). (7)

 

28.05 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi(250g), bułka z masłem

                   orzechowym(60g). Słupki marchewki. (7,8,5)

     obiad: Zupa jarzynowa zabielana na rosole z ziemniakami(250g), spaghetti w sosie

                 bolońskim z warzywami(300g), kompot śliwkowy(150g). (7,3,9)

podwieczorek: Truskawki z cukrem(100g). (7)

 

29.05 WTOREK

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, pomidor(60g),

                    kawa zbożowa z mlekiem(250g). (1,7,10)

      obiad: Zupa groszkowa na rosole ze śmietaną, groszkiem ptysiowym i jarzynami(250g),

                  sznycel wieprzowy z cebulką(60g), ziemniaki(200g), kapusta czerwona

                   z jabłkiem(30g), kompot śliwkowy(150g). (7,9,10)

podwieczorek: Baton zbożowy(100g) i sok owocowy. (1,7,8)

 

30.05 ŚRODA

Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem(60g),

                   kakao(250g). Jabłko. (1,3,7)

       obiad: Żurek na kiełbasie z ziemniakami(250g), makaron zapiekany z warzywami

                  i kawałkami kurczaka(300g), kompot z aronii(150g). (3,9,10)

podwieczorek: Arbuz(100g).

 

1.06 PIĄTEK

Śniadanie: Chleb pszenny z dżemem(60g), bawarka(250g). Winogron. (1,7)

      Obiad: Zupa ryżowa na rosole z jarzynami i pietruszką zieloną(250g), placki

                   ziemniaczane z cukrem i kleks śmietany(300g), kompot truskawkowy(150g).

                   (1,7,9)

podwieczorek: Jabłko i herbatnik(100g). (3,8)

 

4.06 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi(250g), bułka z masłem(55g), serek

                   waniliowy. Słupki marchewki. (7,1)

     Obiad: Kapuśniak na rosole ze śmietaną, jarzynami i ziemniakami(250g), gulasz

                  wieprzowy z kaszą jaglaną(300g), buraki czerwone(40g), kompot jabłkowy(150g).

                   (9,10)

podwieczorek: Nektaryna(100g).

 

5.06 WTOREK

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), pasztet z pomidorem(60g), kawa

                   z mlekiem(250g). Jabłko. (1,7,10)

     Obiad: Rosół z lanymi kluseczkami i jarzynami(250g), pieczeń z indyka w sosie 

                  własnym(60g), ziemniaki(200g), surówka z młodej kapusty(30g), kompot

                   gruszkowy(150g). (7,3,9)

podwieczorek: Rogal z masłem(100g), kakao. (7,3)

 

Woda mineralna Staropolanka podawana bez ograniczeń.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, lubczyk, kminek, cynamon, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:

glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.


JADŁOSPIS OD 8.05.2018 DO 21.05.2018

 

8.05 WTOREK

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), szynka wieprzowa, pomidor, ogórek zielony(60g),

                   kakao(250g). (1,7,10)

       obiad: Zupa ryżowa na rosole z jarzynami(250g), ziemniaki(200g), kotlet

                   schabowy(60g), sałata zielona ze śmietaną(40g), kompot

                   truskawkowy(150g).(1,3,7,9)

podwieczorek: Arbuz(100g).

 

9.05 ŚRODA

Śniadanie: Chleb graham z masłem(55g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem(60g), kawa

                    zbożowa z mlekiem(250g). Winogron. (1,3,7)

      Obiad: Zupa jarzynowa na rosole ze śmietaną i ziemniakami(250), makaron w sosie           

                    śmietanowo – pieczarkowym z kawałkami kurczaka i pietruszką zieloną(300g),

                    kompot  jabłkowy(150g).(7,9,3)

podwieczorek: Racuchy z jabłkiem(100g). Herbata owocowa. (1,3)

 

10.05 CZWARTEK

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata zielona(60g),

                    kakao(250g).(1,7,10)

     obiad: Zupa neapolitańska na rosole z makaronem(250g), pieczeń w sosie własnym(60g),

                 ziemniaki(200g), surówka z jabłka, pory i marchewki(30g), kompot

                 gruszkowy(150g). (3,7,9)

podwieczorek: Deser mleczny(100g). (7)

 

11.05 PIĄTEK

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem(55g). twarożek na słodko(60g), bawarka(250g).

                    Kalarepa. (1,7)

     Obiad: Zupa pomidorowa na rosole ze śmietaną, ryżem i jarzynami(250g), filet

                  rybny(60g), ziemniaki(200g), surówka z kapusty kiszonej z warzywami(30g),

                   kompot wieloowocowy(150g). (3,4,9,1)

podwieczorek: Ciasto(100g) – wypiek własny, mleko smakowe. (3,1)

 

14.05 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi(250g), bułka z masłem, dżem(60g).

                    Słupki marchewki. (1,7)

     obiad: Zupa ogórkowa na rosole ze śmietaną, jarzynami i ziemniakami(250g), gulasz

                wieprzowy z kaszą jęczmienną(300g), buraczki(30g), kompot

                wiśniowy(150g).(7,1,9)

podwieczorek: Mandarynka i herbatnik(100g). (5,11)

 

15.05 WTOREK

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), polędwica sopocka, papryka czerwona(60g),

                    kakao(250g). (1,7,10)

      obiad: Rosół z makaronem i jarzynami(250g), pałeczka z kurczaka(60g),

                  ziemniaki(200g), kapusta młoda z koperkiem(30g), kompot śliwkowy(150g).    

                    (3,9,10)

podwieczorek: Kisiel i chrupki kukurydziane(100g). (1,8)

 

16.05 ŚRODA

Śniadanie: Chleb graham z masłem(55g), ser żółty, pomidor, kiełki(60g), kawa zbożowa

                   z mlekiem(250g). (1,7)

       obiad: Zupa pieczarkowa na rosole ze śmietaną, ziemniakami i jarzynami(250g),

                   krokiety jarsko mięsne w sosie pomidorowym(300g), kompot

                   z aronii(150g).(7,9,1)

podwieczorek: Arbuz(100g).

 

17.05 CZWARTEK

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), kiełbaska na gorąco z ketchupem(60g),

                    kakao(250g). Kiwi. (1,7,10)

      Obiad: Krupnik na rosole z jarzynami i pietruszką zieloną(250g), zapiekanka

                   ziemniaczana z mięsem i jarzynami(300g), maślanka(150g).(1,7,9)

podwieczorek: Tosty z wędliną, serem żółtym i ketchupem(120g). (1,7,10)

 

18.05 PIĄTEK

Śniadanie: Chleb graham z masłem(55g), pasta rybna z jajkiem i ogórkiem

                    konserwowym(60g), bawarka(250g). Jabłko. (1,3,4,7)

     Obiad: Barszcz czerwony na rosole z jarzynami i ziemniakami(250g), makaron z serem

                   i cukrem(30g), kompot jabłkowy(150g). Winogron. (1,3,7,9)

podwieczorek: Pączki arabskie(100g) – wypiek własny. (3,7)

 

21.05 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi(250g), bułka pszenna z miodem(60g).

                    Słupki marchewki. (1,7)

     Obiad: Zupa grochowa na wędzonce z jarzynami i groszkiem ptysiowym(250g), klopsy

                  w sosie koperkowo – śmietanowym z ziemniakami(300g), ogórek kiszony(30g),

                  kompot gruszkowy(150g). (3,7,9,10)

podwieczorek: Truskawki ze śmietaną i cukrem(100g). (7)


JADŁOSPIS 0D 20.04.2018 DO 7.05.2018

 

20.04 PIĄTEK

Śniadanie: Chleb graham z masłem(55g), twarożek na słodko(60g), bawarka(250g). Jabłko.

       obiad: Zupa pomidorowa na rosole ze śmietaną, jarzynami i makaronem(250g), filet

                   rybny(60g), ziemniaki(200g), surówka z kapusty kiszonej(30g), kompot

                   truskawkowy(150g)..

podwieczorek: Babka drożdżowa(100g) – wypiek własny, herbata owocowa.

 

23.04 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi(250g), bułka pszenna z masłem

                   i miodem(60g). Marchew świeża.

      Obiad: Barszcz biały na kiełbasie z jarzynami i ziemniakami(250), naleśniki

                   z serem(200g), kompot jabłkowy(150g). Brzoskwinia.

podwieczorek: Ryż z jabłkiem(100g)

 

24.04 WTOREK

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), szynka wieprzowa, ogórkiem zielonym,

                    pomidor(60g), kawa zbożowa z mlekiem(250g).

     obiad: Rosół z lanymi kluseczkami i jarzynami(250g), kotlet drobiowy(60g),

                 ziemniaki(200g), mizeria(30g), kompot gruszkowy(150g).

podwieczorek: Galaretka z owocami(100g).

 

25.04 ŚRODA

Śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem(55g), pasta z sera żółtego, papryka czerwona(60g),

                    kakao(250g).

     Obiad: Kapuśniak na rosole z jarzynami i ziemniakami(250g), strogonow ze schabu

                  z makaronem(300g), surówka z selera i jabłka(30g),  kompot 

                  wieloowocowy(150g).

podwieczorek: Pizza(100g) – wypiek własny.

 

26.04 CZWARTEK

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata zielona(60g),

                    kawa zbożowa z mlekiem(250g).

     obiad: Zupa grysikowa na rosole z kalafiorem i jarzynami(250g), panczkraut(300g),

                 kiełbaska z cebulką(60g), kompot wiśniowy(150g).

podwieczorek: Mufinki(100g), kakao.

 

27.04 PIĄTEK

Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), pasta rybna z jajkiem i ogórkiem

                    konserwowym(60g), bawarka(250g). Kalarepa.

      obiad: Krupnik na rosole z jarzynami(250g), pierogi ruskie polane masłem

                  i cebulką(30g), surówka z marchwi(30g), kompot śliwkowy(150g).

podwieczorek: Koktajl truskawkowy(100g).

 

30.04 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi(250g), bułka pszenna z masłem

                 i dżemem(60g). Marchew świeża.

       obiad: Zupa szpinakowa na rosole ze śmietaną, ryżem i jarzynami(250g), jajko

                   sadzone(60g), ziemniaki(200g), ogórek konserwowy(30g), kompot z aronii(150g).

podwieczorek: Kasza manna na mleku z sokiem malinowym(100g).

 

2.05 ŚRODA

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem(55g), kiełbasa żywiecka, pomidor, ogórek zielony(60g),

                    kawa zbożowa z mlekiem(250g).

      Obiad: Botwinka na rosole ze śmietaną, jarzynami i ziemniakami(250g), gulasz

                   wieprzowy z kaszą jaglaną(30g), surówka z ogórka kiszonego, papryki

                    i cebuli(30g), kompot  truskawkowy(150g).

podwieczorek: Deser mleczny(100g).

 

4.05 PIĄTEK

Śniadanie: Chleb razowy z masłem(55g), serek ziołowy z papryką konserwową(60g),

                   bawarka(250g). Jabłko.

     Obiad: Zupa kartoflana na rosole z jarzynami(250g), makaron w sosie śmietanowo –

                 truskawkowym(300g), kompot jabłkowy(150g).

podwieczorek: Mus marchwiowo – jabłkowy(100g).

 

7.05 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi(250g), bułka pszenna z masłem, serek

                   waniliowy(60g). Marchew świeża.

     Obiad: Zupa gulaszowa na rosole z lanymi kluseczkami i jarzynami(250g), placki

                  ziemniaczane ze śmietaną(300g), kompot gruszkowy(150g).

podwieczorek: Banan i ciastko zbożowe(100g).